Pakkovalssia, takaaleikkauksia ja ihan pimeitä putkia

Tänään vedeltiin viimeinen kesävuoro Ojangossa Sohvin, Popsin, Ranen ja Peten kanssa. Annen hihasta löytyi kolme erillistä lyhyttä harjoitusta, joista yhdellä harjoiteltiin pakkovalssia, toisella takaaleikkausta ja kolmannella pimeää putkikulmaa. Aloitettiin kuitenkin taas kepeillä Lennun kanssa. Tehtiin kaksi hyvin sujunutta toistoa per puoli, jonka jälkeen kokeilin mitä tapahtuu jos keppien päähän pistää target-alustan odottamaan. No, vauhtia tuli lisää, mutta keskittyminen herpaantui viime metreillä ja viimeinen väli tai kaksi jäi pujottelematta. Luovuttiin siitä ajatuksesta sitten. Yritetään nyt lisätä vauhtia tekemällä vähän toistoja mahdollisimman hyvällä draivilla ja paljolla palkalla, niin eiköhän se vauhti lisäänny. Lennun pujottelu on kuitenkin nopeutunut koko ajan, eikä vauhti tänäänkään huono ollut.

Tauon jälkeen aloitettiin pakkovalssiharjoituksella. Kyseessä olikin meille ihan upouusi ohjauskuvio, joka tuotti kyllä enemmän päänvaivaa ohjaajalle kuin koiralle. Askeleet sain pienen viilaamisen jälkeen kutakuinkin kohdalleen, mutta Anne antoi palautetta ballerinamaisista laajoista liikkeistä. Kuulemma nätin näköistä, mutta vähemmän tehokasta 🙂 Yritin sitten saada kädet kuriin ja terävöittää ohjausta.

Takaaleikkausta treenattiin targetin avulla kolmella hypyllä, joista 2. ja 3. välissä leikattiin. Targetin kanssa ei ongelmaa, Lennu irtosi hienosti. Tauon jälkeen testattiin ilman targetia, jolloin olikin heti hankalampaa. Otettiin vielä parit toistot targetilla. Jatkamme harjoituksia tulevissa treeneissä. Loppuun tehtiin vielä lähetyksiä putkeen pimeästä kulmasta apupalkkaajan avulla, ja se sujui hienosti.

Harjoitukset jatkuvat huomenna cairnien agipäivässä Seppo Savikon johdolla. Odotan innolla mitä huominen ja meille uusi kouluttajatuttavuus tuo tullessaan. Toivon mukaan Lenskarilla riittää intoa tämän päivän harjoitusten jälkeen. Taktikoin hieman ja otin tämän päivän treeneihin erityispalkkaa, nimittäin lihapullaa, jotta terrierin motivaatio olisi huipussaan. Muutenkin pidettiin tänään harjoitukset lyhyinä ja simppeleinä, jotta huomennakin jaksaisi painaa.

Tälle viikolle on mahtunut myös kaksi verenpainetta nostattavaa, ei niin kivaa koirakohtaamista, mutta niistäkin ehkä lisää huomenna. Jos sitten enää jaksaa muistella ikäviä.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: