Eilisen agit

Eilisten agitreenien ohjelmassa oli suht yksinkertainen, sopivasti suoraa menoa ja muutamian ohjaushaasteita tarjonnut lyhyt rata. Lennun kanssa aloitimme kuitenkin ”motivaatiosuoralla”, eli hypyn, renkaan ja pussin muodostamlla suoralla, jonka päähän käytiin yhdessä viemässä namipalkka targetille. Lennu on ollut pari viime kertaa vähän vähemmän kiinnostunut treenamisesta, ja pohdin millä innostusta saisi vähän nostettua. Muistelin sellaista treenikertaa, kun Lennu meni tosi hyvin ja mietin, että mitä silloin tehtiinkään. Silloinkin aloitettiin tällaisella suoralla, joten ajattelin, että josko se nytkin saisi terrierin innostumaan. Lennu malttoi odottaa lähtölupaa hienosti ja luvan saatuaan ampui täysillä eteenpäin. Vaihdeltiin lähtöä niin, että välillä menin renkaalle asti ja välillä lähdettiin hypyn takaa yhtä matkaa.

Tauon jälkeen testattiin rataa, ja Lennu teki hommia ihan kivasti. Ohjauskuvioita oli yksi takaakierto, joka tuntuu olevan Lennulle ihan selvää kauraa, ja yksi puolen ja ohjauskäden vaihto, joka hoidettiin persjätöllä. Sekin sujui hyvin. Putket eivät edelleenkään varsinaisesti houkuttele Lennua, joten vahvistimme putkeen menemistä targetpalkan avulla, jonka Minna kävi laittamassa putken päähän Lennun huomaamatta. Fiksu terrieri tietysti hiffasi kuka targetin kävi viemässä, ja meinasi alkaa hengailla Minnan seurassa mieluummin kuin minun… Ihan lopputunnista otettiin pitkästä aikaa puomia kahden toiston verran. Tavoitteena olisi saada puomin suorittamista vähän itsenäisemmäksi ja vauhdikkaammaksi, sillä nyt Lennu vähän himmailee ja ennakoi alastulokontaktin pysähdystä. Laitoin targetin heti puomin päähän, jolloin palkka tuli kontaktille pysähtymisestä, ja vapautuksesta palkkasin heittämällä palkan eteenpäin. Ihan kivasti löytyi vauhtia sekä puomin suorittamiseen että kontaktilta lähtöön. Jatkamme tätä harjoitusta kun seuraavan kerran pääsemme treenaamaan.

Eilinen on oli meille viimeinen kerta Agimestan omatoimivuoroa. Kiitokset treeniseurasta Minnalle, Sirpalle, Kirsille ja koirille! Kesän yli harjoitukset jatkuvat lauantaiaamuisin Ojangossa, mutta toukokuun viikonloppujen täytyttyä kaikenlaisella menolla pääsemme treeneihin seuraavan kerran vasta kesäkuun puolella. No, ehkä pieni treenitauko tekee koiralle ihan hyvää (omistajasta en ole niin varma…), ja toukokuussa olisi muutamat möllikisat tarjolla, joten ehkä pääsemme kuitenkin aksaamaan. Tänään Lennu pääsee vielä trimmiin, sillä ensi viikonloppuna ohjelmassa olisi pitkästä aikaa näyttelyjä, peräti kaksin kappalein.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: