Kisaura korkattu!

Eilen osallistuimme Lennun kanssa elämiemme ensimmäisiin agilitykisoihin HSKH:n Tehis Cupissa. Minit kisailivat illan viimeisinä, ja kello näytti tältä, kun oltiin juostu toinen starttimme:

IMG_3241Päivästä tuli melko pitkä, kun paikalle oltiin saavuttu jo nelisen tuntia aikaisemmin. Onneksi seura oli mitä parasta, sillä hienoja cairneja omistajineen oli paikalla peräti kuusi, joskin yksi oli vielä liian junnu kisaamaan ja hoiti kisamaskotin virkaa. Tehtiin porukalla kunnon lenkki komeassa kuutamossa ja silti ehdittiin pitkään seurailla edellisen luokan suorituksia ja hioa kuvioita radan reunalta. Porukkaa ja koiria oli paljon. Vihdoin klo 22:n maissa päästiin ottamaan ensimmäinen startti. Olin hieman yllättynyt siitä, että itse en jännittänyt suoritusta oikeastaan ollenkaan. Ehkäpä nuoruuden tanssikisoissa ramppaaminen on jättänyt jälkeensä jonkinlaiset kisahermot, valssin askelien lisäksi. Itse asiassa radan reunalla vuoroa odotellessa jännitti niin vähän, että aloin jo pelätä, että huomaan vasta keskellä rataa, että en tiedäkään mitä olen tekemässä. Siispä pyörittelin radan päässä läpi muutamaan ylimääräiseen kertaan.

Rata lähti sujumaan oikein hyvin, mitä nyt puomi oli ekalla kerralla hiukan hitaanpuoleinen. Toisella kerralla se meni reippaammin. Tein erilaisen ohjausratkaisun kuin useimmat muut, ja vaihdoin puolta ennen puomia, jotta pääsin ohjaamaan sen jälkeen tulleen putken sisäkaarteen puolelta. Se sujui hienosti ja Lennu meni putkeen mukisematta, mutta sitten meno tyssäsi mustaan, L:n malliseen putkeen. Videoltakin näkyy, kuinka Lennu menee putkeen, mutta kääntyy takaisin. Muutaman kerran yritin sitä sinne usuttaa, mutta kun ei mennyt, niin jatkoimme matkaa. Hylky ja 10 virhepistettä siitä. Ekalla kierroksella Lennu ei sitten mennyt myöskään seuraavaan, A:n alla olevaan putkeen, mutta toisella startilla siinä ei ollut ongelmaa. Molemmissa starteissa musta putki aiheutti kiellon ja hyllyn toistamiseenkin. Ekasta startista 35 virhepistettä ja aikavirhe 28,07, toisesta startista 30 virhepistettä ja aikavirhe 10,08.

Tässä video ensimmäisestä startista:

ja toisesta startista:

Kiitos Sannalle kuvaamisesta! Tässä jälkimmäisessä naurattaa (etenkin ilman ääniä katsoessa) tuo ekan mustan putken jälkeinen steppailu, kun hyöritään ja pyöritään parit ylimääräiset askeleet ennen kuin päästään taas vauhtiin.

Tuloslappujen numeroista huolimatta olen tosi tyytyväinen suorituksiin. Lennu keskittyi hienosti kaikesta hälinästä huolimatta, odotti lähtölupaa ja seurasi ohjausta. Musta putki oli ainoa ongelma, muuten meno tuntui radalla varsin sujuvalta. Siihenkin olen erittäin tyytyväinen, että Lennu jatkoi iloisesti matkaa ja jaksoi keskittyä vielä tuon putkiongelman jälkeenkin. Edes videolta en ole löytänyt muita ongelmakohtia. Hypyt se haki minusta hyvin ja ohjaus toimi sekä persjätöissä että valsseissa. Vauhtia saisi kyllä olla reilusti enemmän, mutta toisaalta terrieri oli ekaankin starttiin mennessä ollut jalkeilla, liikkeessä ja valppaana jo viisi tuntia putkeen, joten siihen nähden virtaa oli ihan kohtuullisesti.

Valitettavasti nykyisessä treenipaikassamme ei ole mustaa putkea, mutta onneksi kesäkaudeksi päästään Ojankoon treenaamaan, niin saadaan selätettyä tämä ongelma. Vaikka on se tavallaan hassua, että koira, joka rakastaa pussia, ei sitten menekään mustaan putkeen. Mutta tuntemattomat ovat terrierin mielen liikkeet. Muuta syytä en tuolle kiellolle keksi kuin putken väri, sillä muissa putkissa ei ollut ongelmaa.

Minimöllien voiton vei Sohvi ja Anne, eivätkä muutkaan cairnit Pipsa, Elli ja Lillan ohjaajineen huonosti pärjänneet! Onnea kaikille hyvistä suorituksista ja kiitos seurasta! Sekin on hyvä, että vaatimattomasti ekoihin mölleihin lähtiessä on teknologia viritetty huippuunsa (vaikka kuvan henkilöille kisat eivät olleet ensimmäiset, mutta meille muille):

IMG_3237

Avainsanat:

2 ajatusta artikkelista “Kisaura korkattu!

  1. Anne sanoo:

    Juhuu, onnitelut vielä tätäkin kautta hienosta uskalluksesta ja näppäristä radoista. Siitä se ura urkenee. Mustaa putkea pääsette toukokuusta alkaen sitten harjoittelemaan lisää Ojankoon!

    Pääsiäistoivotuksin
    Anne ja Plikat

  2. yasmin sanoo:

    Onnea hienosta kisauran aloituksesta, siitä se lähtee! 🙂 Lennuhan hakee hypyille tosi hienosti ja muutenkin lukee ohjausta aika taitavasti. Eikun uusia kisoja kohti 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: