Niisto-takaakierto-persjättö

Tänään jatkettiin harjoituksia viime kerralla hyväksi havaitulla ratapohjalla. Ensin tehtiin vähän suoraa ympyrää ja sitten kahdeksikkoa (kuvassa sinisellä) sekä persjätöillä että valsseilla molempiin suuntiin. Enemmän keskityin persjättöihin ja luullakseni onnistuin tänään tekemään ne paremmin ajoissa kuin viimeksi. Yritin koko ajan ajatella, että tarkoituksena on kääntää selkä koiralle ja näyttää suunnan muutos sille jo ennen kuin se hyppää, eikä yrittää leikata koiran linjan poikki siinä vaiheessa, kun se on jo tullut esteen yli ja on matkalla kohti seuraavaa. Tämä mielessä onnistui ihan kivasti.

Olin suunnitellut, että kokeilen Lennun kanssa kuvassa vihreällä merkittyä kuviota, ja käytin hyväksi kokeneemman Annen paikallaoloa ja tiedustelin, että miten hän sen tekisi. Pääsin myös näkemään miten Sohvi teki, ja päädyin kokeilemaan samaa taktiikkaa Lennun kanssa. Se oli siis niisto kolmosella ja siitä neloselle takaakiertoon. Niistoa ei koskaan oltu Lennun kanssa kokeiltu, mutta hienosti meni, ja Lennu hiffasi suunnan ja tarkoituksen erittäin hyvin ja meni takaakiertoon ihan mukisematta. Kun pätkä 1-4 sujui hienosti, niin lisäsin vielä mukaan hypyn 5 ja persjätön 4 ja 5 väliin. Olin tosi tyytyväinen Lennuun (ja vähän myös itseeni), sillä koko pätkä sujui hämmästyttävän hienosti! Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tällaista kuviota kokeiltiin, mutta Lennu rallatteli menemään aivan kuin homma olisi täysin selvä. Palkaksi palloa, niin terrieri oli tyytyväinen.

Rata0309

 

Yksittäisenä harjoituksena otettiin keppejä, joita ei parilla viime kerralla olla tehty. Ensin kuudella kepillä, mutta sitten kahdellatoista, kun kuusi meni hyvin. Lennu tietää varsin hyvin mitä kepeillä on tarkoitus tehdä, ja alkuinnostuksessa se tekee ne jopa ihan reippaasti. Lopputunnista vauhti alkoi olla vähän hitaampi, ja muutaman kerran törmättiin sellaiseen ongelmaan, että Lennu pyrki aloittamaan vasta tokasta välistä. Kun vain malttaisi tehdä vain pari hyvää toistoa per puoli, niin ei tulisi näitä keskittymisen ja innostuksen puutteesta johtuvia ongelmia. Puomin kontaktit kokeiltiin myös pariin kertaan, oikeastaan vähän vahingossa, koska Lennu karkasi puomille kun olin ottamassa keppien toista puolta siitä vierestä.

Muutenkin on ollut hieno päivä! Aurinko paistaa ja päivä on jo aika pitkä, joten mikäs tässä, kevättä odotellessa!

Avainsanat:

2 ajatusta artikkelista “Niisto-takaakierto-persjättö

  1. Anne sanoo:

    Kyllä olette hurjasti menneet eteenpäin. Hyvää työtä Hannamari ja Lennart! Voisitte jo vähän käydä mölleissä kokeilemassa, miltä ne kisaradat tuntuisi…

    T. Anne & Tytöt

    • Lennu sanoo:

      Kiitos kehuista ja kannustuksesta! Kyllä me aiotaan uskaltautua mölleihin ihan pian! Vaikka Lennulle en oo kertonu vielä, ettei turhaan tuu kisajännitystä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: