Valvovan silmän alla

Minttu tuli taas tänään valmentamaan agiryhmäämme. Hän oli suunnitellut meille kaksi harjoitusta: yhdessä harjoiteltiin irtoamista suoralla linjalla, joka koostui renkaasta, pussista ja hypystä, ja toisessa hiottiin ohjausta hyppyjen ja putkien muodostamalla radalla. Lennun kanssa teimme ensin suoraa target-palkalla. Lenskari irtosi hienosti ja teki suoran vauhdilla heti kun hiffasi jutun jujun. Rengaskaan ei tuottanut mitään ongelmia ja eteneminen oli hyvin suoraviivaista. Koira osoitti taas tänään, että kyllä sillä jonkinlaiset hoksottimet on. Yhden kerran se nimittäin varasti lähdössä, mutta löi sittenkin ihan ilman eri sanomista liinat kiinni juuri ennen renkaalle ponnistamista, kun sillä välähti, että lähtölupaa ei annettukaan vielä. Sitten se kääntyi ja palasi muina miehinä takaisin lähtöpaikalle.

Ohjauskuvioita harjoiteltiin tällaisella perusradalla:

Rata2302Ensin Minttu halusi nähdä miten ihan perus ympyrä sujuu (kuvassa vihreällä). Ympyrää mentiin molempiin suuntiin. Erityisesti kiinnitettiin huomiota siihen, että oma juoksulinja pysyy suorana ja että muistetaan katsoa koiraa kun se tulee putkesta. Lenskari teki hienosti ja onnistuin kai ihan kiitettävästi pysymään omalla linjallani pois sen tieltä. Parantamisen varaa on omassa vauhdissa: juokse, juokse, juokse, täysiä, täysiä ja täysiä. Toisaalta piti muistaa odottaa koiraa putkesta ja pinkaista täyteen vauhtiin vasta sitten, kun se on pölähtänyt sieltä ulos.

Ympyrän jälkeen tehtiin kahdeksikkoa (kuvassa sinisellä). Ensin valssit 2:n ja 5:n jälkeen. Ne menivät ihan ok, jonkun kerran olin kuitenkin myöhässä. Sitten tehtiin samaa persjätöillä eli sokkareilla. Lennu teki ihan hienosti, mutta käännökset valui vähän pitkiksi, koska olin itse myöhässä. Pitäisi muistaa, että persjätönkin pitäisi olla tehty jo ennen kuin koira ponnistaa ekaan hyppyyn, jotta se tietää mihin matka jatkuu. Tosi hyvää perusharjoitusta tuli, ja päätimmekin jatkaa tällä samalla radalla ensi kerralla. Yksinkertaiselle esteiden yhdistelmälle voi helposti kehitellä erilaisia harjoituksia. Lisäksi saimme Mintulta ohjeet takaaleikkauksen treenaamiseen, ja sitä täytyy kokeilla joku kerta. Tarvitaan kaksi hyppyä ja suora putki niiden rinnalle, takaaleikkaus hyppyjen väliin. Ja mitäs siinä pitikään muistaa? No lähetys, leikkaus, ponnistus. Että ensin koira esteelle, sitten puolen vaihto jo ennen kuin se ehtii ponnistaa. Veikkaan, että siinä se haaste piileekin.

Meidän blogiimme päädytään hyvin erilaisten hakusanojen kautta (mm. ”Jenni+Haukio+uros+näyttely” ja ”punainen puutarhahanska 2012”), mutta yksi suosittu sanapari on ”trimmaamaton cairnterrieri”. Kaikille näille tiedonjanoisille vastaukseksi, että se näyttää tältä:

IMG_3065Tukka silmillä ja korvat karvaa täynnä. Lennun trimmi viivästyi muutamalla viikolla erinäisistä syistä, ja karvaa lähtikin sitten aika paljon, kun tällä viikolla vihdoin päästiin parturiin.

Avainsanat: ,

2 ajatusta artikkelista “Valvovan silmän alla

  1. Ja Kasviksen on pakko tähän trimmaamattomuuteen kommentoida että Lennu ei etes ole/ollut pahimmasta päästä vaikka aika ”turjakkeeksi” olikin muodostunut. Pahempiakin on nähty, valitettavasti. Ja siis yleensähän Lennu on aina siistissä kunnossa, siitä kiitos hihnan toiseen päähän et jaksatte käydä säännöölisesti parturissa 🙂

    • Lennu sanoo:

      No joo, eihän se oikeasti trimmaamaton ole (koskaan ollutkaan), mutta vähän pitkätukkainen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: