Pujottelun juhlaa

Tänään harjoittelimme syksyn viimeisellä Agimestan vuorolla kaksin Pipsan kanssa muiden kavereiden ollessa estyneitä. Ratana oli tällainen, jossa radalla oli ihan ekaa kertaa pöytä:

Aloitettiin kuitenkin Lennun kanssa taas keinulla. Vähän epätöi taas ennen keinun keskikohtaa, mutta tulee kyllä ihan rauhallisesti alas sitten kun heilahdus on ohi. En enää hidastanut keinua, koska pamahdus tai lopun tärähdys ei vaikuta olevan Lennulle ongelma. Edettiin kahden palkan taktiikalla, ensimmäinen palkka keskikohtaan kiipeämisestä ja toinen palkka lopussa. Keinun jälkeen tehtiin puolikkaita keppejä, ja pystyin jo jättämään käsiohjauksen kokonaan pois! Edes etusormea ei siis tarvinnut ojennella, toisin kuin viimeksi! Lennu myös pujotteli ihan kivan vauhdikkaasti kun itse lisäsin omaa vauhtia keppien vierellä. Lopputunnista otettiin vielä pari toistoa, ja kyllä se tosiaan pujotteli ihan ilman minun huitomistani. Seuraavaksi täytyy testata täysillä kepeillä ja sitten hiljalleen alkaa ottaa etäisyyttä sivusuunnassa jos kaikki sujuu hyvin.

Rata tehtiin vain kahteen kertaan. Se meni muuten hienosti, mutta ekalla kierroksella Lennu oli pöydästä vähän ihmeissään ja hyppäsi ylös vasta toisella kehotuksella. Pöydälle pysähtyminen myös hidasti sen verran, että muurin kanssa tuli vaikeuksia. Lennu hyppäsi sen kyllä, mutta kolautti palikat alas. Toisella yrittämällä otin sen pöydältä vähän eri suuntaan, kuvan keskiosaan päin alas, jotta saataisiin pidempi matka ja enemmän vauhtia muurille. Se toimi hyvin. Tosin aluksi Lennu meinasi jäädä pöydän päälle hengailemaan, ihan kolme kertaa sai pyytää ja vähän hoputtaa, ennen kuin herra suostui jatkamaan matkaa. Hienoa radalla olivat kontaktit ja suorat. Varsinkin kaksi hyppyä ja A menivät niin, ettei A:ta ehtinyt edes mainita, kun terrieri jo oli tukka putkella kiipeämässä ylös. Haistan tässä potentiaalisen ongelman, jos se A joskus sattuu olemaan houkuttelemassa silloin kun sinne ei olisi tarkoitus mennä…

Ehdittiin tehdä vielä suoraa putkea vähän eri kulmista. Ihan loppuun lähettelin Lennun muutaman kerran mutkaputkeen ja palkkailin reilusti heti putken jälkeen. Mutkaputki ei nimittäin ole Lennun lemppareita, joten ajattelin vahvistaa sitä. Mikäköhän siinäkin on, että suorasta putkesta Lennu tykkää ja pussia suorastaan rakastaa (kävi tänäänkin pari kertaa ohimennen tekemässä pussin ihan omaksi ilokseen), mutta mutkaputki on aina vähän blaah, menettelee jos on ihan pakko?

Treenit Agimestassa jatkuvat tammikuun alusta alkaen lauantaisin. Ennen joulua ehditään kuitenkin vielä käydä treenailemassa muutamalla tuurausvuorolla Ojangossa. Kai sitä pitäisi myös alkaa katsella jotain möllikisoja keväälle.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: