Rataa!

Eilen harjoiteltiin viimeisen kerran aloittelija-cairnporukallamme Ojangossa Annen ja Mintun luotsaamana. Ohjelmassa oli ensin yksittäisenä harjoituksena kepit, sitten kurssin loppuhuipennukseksi 12 esteen mittainen rata. Keppejä oli kokonaiset 12 ja niissä oli verkot. Totesimme, että jatkamme Lennun kanssa keppitreenejä ilman verkkoja käsiohjauksen kera, sillä verkot hämmentävät koiraa. Eilen se rynnisti yhden kerran verkkoa päin, ja sen jälkeen sai suht pitkään maanitella, että se suostui menemään koko keppirivin uudestaan loppuun asti. Lopulta saatiin kuitenkin pari ihan nättiä toistoa kun ohjasin kädellä samalla tavalla kuin ilman verkkoja.

Mintun piirtämä rata näytti tältä (klikkaa linkkiä). Lennun kanssa tehtiin ensin muistaakseni toiselle putkelle, eli 6. esteelle asti kerralla. Sitten välipalkka ja matka jatkui. Pituuden, eli 9. esteen jälkeen toinen välipalkka ja sitten loppusuora. Toisella kerralla tehtiin yhdellä välipalkalla 6. esteen jälkeen. Lennu teki tosi hienosti ja hyvällä innolla. Lennulla ei ollut ongelmia minkään esteen kanssa, mutta itse tietysti tyrin sen verran, että unohdin sanoa vapautussanan puomilla ennen putkeen lähettämistä. Siitä sain palautetta, samoin kuin hitaudesta hyppysuorilla. Pitäisi juosta kovempaa ja luottaa siihen, että koira kyllä tekee ne esteet. Eikä jäädä taakse katsomaan, että hyppääkö se. Niin ja seuraavan esteen saisi aina vain huutaa aiemmin. Nyt vauhdikas rekku ehti välillä jo ihmetellä, että minnes sit, ja joutui korjaamaan etenemistään sitten kun vihdoin sai ohjeet.

Tauon jälkeen Minttu ehdotti, että tekisimme Lennun kanssa koko radan alusta loppuun yhteen pötköön. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä terrierin kiinnostus oli ehtinyt lopahtaa tauon aikana. Räjähtävämmän lähdön saamiseksi Minttu meni pitelemään koiraa lähtöön ja vähän usuttamaan sitä esteiden kimppuun. Muuten hyvä joo, mutta lähtöluvan saatuaan Lennu kääntyi 180 astetta Mintun kimppuun ja olisi tahtonut painia. No, vaihdettiin Anne lähettäjäksi ja Minttu-riehuttaja radalle puomin viereen. Räjähtävä lähtö saatiin kyllä, komeasti ensimmäisen esteen yli ja puomin ohi suoraan Mintun kimppuun. Tahkosimme radan loppuun kolmen esteen pätkissä, mutta elävä Minttu-palkka kiinnosti sen verran, että sain tosissaan tehdä töitä pitääkseni Lennun huomion minun kanssani treenaamisessa. Loppuun saatiin pari onnistunutta ja vauhdikasta toistoa kahden hypyn ja pussin loppusuoralla ja lopetettiin harjoitukset hyvillä mielin.

Lennu on selvästi parhaimmillaan treenien aluksi, joten ekoihin harjoituksiin täytyy panostaa. Se tekee asiat hyvin ja oppii nopeasti silloin, kun sitä jaksaa kiinnostaa, joten montaa toistoa ei kannata tehdä. Laatua määrän sijaan. Ja treenien loppuun jotain simppeliä mutta vauhdikasta, jotta pääsee lopettamaan onnistuneeseen suoritukseen ja iloiseen mielentilaan. Niin ja muistetaan se leikkiminen, leikkiminen ja leikkiminen.

Suuuuuuret kiitokset Mintulle ja Annelle kaikista opeista, tuesta ja kannustuksesta! Olemme Lennun kanssa oppineet suunnattoman paljon niin agilitysta kuin yleisesti treenaamisestakin. Ja varmasti myös itsestämme, ja ennen kaikkea toisistamme.

Agility jatkuu vaikka tämä kurssi loppuikin. Kompassin kurssia on vielä kolme kertaa jäljellä, ja lisäksi on sovittu joitakin tuurauksia muiden vakiovuoroille. Olemme myös puuhaamassa omaa treenivuoroa cairnporukalle. Toivottavasti saadaan se järjestymään, niin päästään jatkamaan harjoituksia yhdessä. Toiveissa on myös saada Minttu ja Anne joskus katsomaan mitä siellä puuhaamme ja miltä se näyttää. Seuraan, jonne aiemmin laittelin viestiä, ei mahdu mukaan ainakaan nyt talvikaudella, joten se saa odottaa. Toivottavasti keväällä sitten pääsisi.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: