Uusissa ympyröissä

Tänään alkoi Kompassissa viiden kerran mittainen agilityn B-kurssi, eli jatkokurssi jo vähän jotain osaaville. Ryhmässä on meidän lisäksi vain kaksi muuta koiraa: bokseri ja suht isokokoinen sekarotuinen koira. Aluksi kyseltiin kaikkien osallistujien aiemmasta agilitykokemuksesta ja tavoitteista ja sitten ryhdyttiin hommiin.

Tällä kertaa teimme kaksi varsinaista harjoitusta yksi kerrallaan, mutta muut saivat tehdä odotellessa muita esteitä jos halusivat. Aloitimme Lennun kanssa puomilla, joka oli se päivän varsinaisista harjoituksista ensimmäinen. Meillä pääpaino on tällä hetkellä alastulokontaktin harjoittelussa, mutta teimme kuitenkin koko puomin alusta asti tällä kertaa. Vähän jännitti, että miten Lennu toimii ensinnäkin kun paikka on täysin uusi ja toiseksi kun pitkästä aikaa harjoitellaan niin, että samalla suht pienellä kentällä on samaan aikaan muitakin. Kaikki meni kuitenkin tosi hyvin, ja jopa kontaktille pysähtyminen sujui aika mallikkaasti. Pysäytin, syöttelin useamman namin siinä ja vapautin. Tehtiin sekä oikealta että vasemmalta ohjaten, viisi tai kuusi toistoa yhteensä.

Toisena harjoituksena oli kolmen esteen sarja, joka koostui symmetriseksi u:ksi taivutetusta putkesta ja hypyistä sekä ennen että jälkeen putken. Lennu keskittyi hienosti ja malttoi odottaa lähtölupaa vaikka katse vähän harhaili kentän toisessa päässä odottavien kavereiden luo. Ensimmäisellä yrityksellä piti käydä lähempää katsomassa putken suun vieressä kyykyssä odottanutta kouluttajaa, liekö Lennulla ollut taannoiset target-harjoitukset mielessä, kun silloin palkkaa tippui esteiden takana odottaneelta avustajalta. Se meni kuitenkin putkeen pienellä lisäkehotuksella ja teki putken jälkeisen hypyn moitteettomasti. Seuraavat toistot radanpätkällä menivät ihan loistavasti, lelupalkka kelpasi ja Lennu jaksoi hyvin tehdä kaiken kaikkiaan neljä toistoa.

Erittäin tyytyväinen sai olla siihen, että kaikki sujui hyvin vieraassa paikassa ja uusissa häiriöissä. Lievää levottomuutta oli ilmassa omaa vuoroa odottellessa, ja hylkäsinkin ajatuksen kokeilla takaakiertoja yksittäisellä hypyllä siinä puomiharjoituksen ja radan pätkän välillä, koska Lennun keskittymiskyky vaikutti olevan vähän tavallista enemmän kortilla. Niinpä pidimme ihan rehellisen hengailutauon näiden kahden pääharjoituksen välissä. Joka tapauksessa koira näköjään jo tunnistaa agilityesteet ja tietää mitä niillä tehdään vaikka on uusi paikka ja erinäköiset esteet. Lauantaina sitten Ojankoon testaamaan mahtuuko viikkoon toisetkin hyvät ja onnistuneet treenit.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: