Ruokahaluttomuutta

Vaihdoimme kesällä Lennun ruokaa. Se söi yhden pussillisen verran James Wellbelovedin lammas-riisiä, ja oli aika selvää, ettei se juuri maistunut, mutta meni joten kuten, kun seassa oli tuorettakin ruokaa. Seuraavaksi kokeilimme saman merkin kalkkunaa ja riisiä, joka näytti aluksi maistuvan huomattavasti paremmin, ja sitä onkin menossa jo toinen 2 kg:n säkki. Liekö ollut uutuudenviehätystä vai mitä, mutta enää sekään ei kelpaa. Parina päivänä suurin osa nappuloista on jäänyt kuppiin sekä aamu- että iltaruualla. Täytyy vielä muutaman päivän ajan katsoa, että onko tämä vain ohimenevä vaihe, mutta todennäköisesti täytyy taas kokeilla jotain muuta ruokaa. En halua, että koira joutuu syömään jotain omasta mielestään pahaa, paremman puutteesa juuri ja juuri alas menevää sapuskaa, kun ihmisille meillä on yleensä tarjolla aika hyvät ja maistuvat ruuat. Ja harjoittele siinä sitten paikalla oloa ja luvan odottamista, kun koira lähtöluvan saatuaan huokaisee syvään ja vilkaisee omistajaansa paheksuvasti ennen kuin lähtee hyvin hitaasti ja haluttomasti kupille. Muutenkin on tylsää joutua huhuilemaan koiraa viisi kertaa joka aamu, ennen kuin se vaivautuu tulemaan keittiöön asti. Ottaisin mielummin sen version, joka singahti sekunnissa vierelle kun kuuli, että nappuloita ropisee kuppiin. Samalta merkiltä löytyy vielä ainakin ankkaa ja riisiä, mutta jos ei sekään kelpaa, niin täytyy vaihtaa merkkiä. Onko suosituksia?

Avainsanat:

2 ajatusta artikkelista “Ruokahaluttomuutta

 1. Maija sanoo:

  Olen jutellut asiasta kahden tutun koiraihmisen kanssa ja yhteinen suosituksemme on ehdottomasti nälkäkuuri. Senhän voi toteuttaa monella tavalla, mutta terveen koiran terve nälkä vaikuttaa reipasta ruokailuhalukkuutta.

  • Lennu sanoo:

   Niin, sehän on kyllä melko varmaa, ettei koira itseään nälkään näännytä. Mutta eikös se koira itse jo pidä itseään nälkäkuurilla, kun ei syö? Sehän siis saa hyvin kohtuullisen määrän ruokaa kerrallaan, ei rajattomasti niin, että itse päättäisi kuinka paljon syö.

   Jotenkin itse kuvittelisin, että paljon liikkuva ja harrastava koira ei pysy ainakaan ihan optimaalisessa kunnossa jos ruoka on sellaista, ettei se halua syödä sitä muuten kuin jos on ihan pakko.

   Nyt on joka tapauksessa alkanut näyttää siltä, että ongelmana on joku naapurin tyttö. Lennu on nimittäin viimeiset pari iltaa ravannut levottomana ees ja taas ja läähättänyt ja pyrkinyt ovesta ulos. Luulen, että jollain naapurustossa on juoksuaika, ja se on saanut Lennun pään sekaisin. Eiköhän ruokahaluttomuuskin liity siihen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: