Täysillä eteenpäin!

Tänään oli eka kerta Mintun ja Annen luotsaamaa agilityn jatkoa cairnporukalle, jolla harjoittelimme alkeita keväällä. Harjoittelimme esteitä target-palkalla. Alkuun perus leikkimiset ja riehumiset lelulla, jonka jälkeen otimme Lennun kanssa kahden hypyn ja sitten kolmen hypyn suoran niin, että Anne oli suoran päässä palkkaamassa lelulla. Se sujui hienosti, ja erityisen ilahtunut olin siitä, että Lennu malttoi odottaa lähtökäskyä. Olisikohan kerran ottanut varaslähdön, mikä tekee onnistumisprosentista tosi hyvän ottaen huomioon, että Lennu oli aivan intona ja hurja vauhti päällä. Noottia tuli minun hitaudestani, koira meni täysiä ja minä jäin jälkeen ihmettelemään, että hyppäsikö se ne esteet jo.

Toisena teimme suoran putken ja hypyn yhdistelmää, tällä kertaa namitargetilla. Se meni Lennun osalta tosi hienosti, mutta minä olin taas hidas. Koira on niin nopea, että en voi hölkkäillä kuin sunnuntailenkillä, kuulemma. Jotenkin sitä mielellään jää muka varmistelemaan, että tuleeko se koira sieltä, vaikka tosiasiassa se on jo painanut tuhatta ja sataa ohi. Emäntä pikajuoksukouluun siis!

Viimeisenä treenipätkänä teimme ensin pussia ja sitten mutkaputkea targetilla. Meillä pussi oli kokonaan kiinni. Ekalla kerralla Lennun vauhti vähän hidastui ja se jäi pussiin vähän ihmettelemään, koska edellisestä pussikerrasta on jo aikaa. Seuraavat toistot menivät hyvin ja vauhdikkaasti. Mutkaputkella Lennu alkoi jo olla vähän kyllästyneen oloinen ja karkasi ekalla yrittämällä putken ohi palkkaajana toimineen Annen luokse. Pienellä riehuttamisella saatiin kuitenkin kierroksia nostatettua sen verran, että mutkaputkikin saatiin onnistumaan.

Treenien jälkeen kävimme yhteislenkillä, jossa koirat saivat rallitella vapaana suurimman osan matkasta. Lennu häipyi vapauden alkuhuumassa hetkeksi näkyvistä, mutta löytyi edempää tutkimasta polkua. Loppuajan se sitten pysytteli paremmin kuulolla. Meno oli melkoista, kun viisi cairnia kirmasivat täysiä ees ja taas, ojanpohjien ja varvikoiden kautta. Koirat eivät ehkä ihan ole sisäistäneet jäähdyttelylenkin konseptia, koska niiden mielestä tärkeintä näytti olevan mahdollisimman kova vauhti. Meno oli jopa sen verran hurjaa, että eräätkin vastaantulijat kääntyivät kannoillaan vastaan rymistelevän cairnlauman nähdessään…

20120901-211126.jpg

20120901-211356.jpg

20120901-211407.jpg

20120901-211425.jpg

20120901-211500.jpg

20120901-211508.jpg

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: