Edistysaskelia

Eilen illalla aloitimme tulevan agilitykurssimme kotiläksyjen tekemisen ja tänään jatkoimme harjoituksia. Tarkoituksena on opettaa koira kiertämään esteen tms. takaa. Meillä kierrettävänä on ollut paperikassi, jonka sisällä on kenkälaatikko. Ihan vain siitä syystä, että sellainen sattui olemaan lattialla sopivasti joutilaana. Lennu tajusi homman idean hämmästyttävän nopeasti ja kiersi jo ensimmäisellä yrityksellä paperikassin takaa, kun osoitin kädellä sitä kohti. Houkuttelua, kosketuskeppiä tai muita apuvälineitä ei siis tarvittu. Se oli varmaankin ihan sattumaa, mutta siitä oli hyvä jatkaa. Nyt Lennu käy kiertämässä suunnilleen metrin päässä minusta olevan ”esteen”, mutta kahden metrin päästä se ei ihan vielä onnistu.

Lisäksi Lennun kanssa on viime aikoina treenailtu vetämättä hihnassa kulkemista ja yleistä kuulaisuutta vaikeissa tilanteissa. Vetäminen ei koskaan ole ollut mikään suuri ongelma, mutta tietysti sitä ilmenee aina silloin, kun Lennulla tulee hirrrrrveä kiire johonkin, esim. koirapuistoon. Olen ottanut taktiikaksi, että hihnan kiristyessä liikaa pysähdyn ja odotan hiljaa paikallani. Matka jatkuu vasta kun Lennu on kääntynyt takaisin ja tullut minun luokseni. Homma on alkanut toimia aika hyvin siltä osin, että Lennu kyllä aina todella nopeasti muistaa, että pitää kääntyä ja tulla minun luokseni ennen kuin pääsee eteenpäin. Varsinainen sinkoilu ei kuitenkaan vielä ole jäänyt pois, vaan tänäänkin näitä stoppeja tehtiin ainakin neljä viimeisen sadan metrin matkalla ennen koirapuiston porttia.

Luoksetuloa ja sellaista yleistä kuuliaisuutta päästiin tänäänkin treenaamaan, kun koirapuistossa meinasi tulla jotain hässäkkää isompikokoisen, meille vieraan uroksen kanssa. Pyysin Lennun luokse ja maahan paikalleen ja hyvin toimi. Lennu on viime aikoina kunnostautunut luoksetulossa ja paikallaolossa koirapuistossa ja muissa vaikeissa tilanteissa. Paikallaolo koirapuistossa tarkoittaa siis minun luonani istumassa tai maassa pysymistä, ei se sentään yksikseen paikoilleen jää niissä tilanteissa. Mutta on sitä harjoiteltukin. Eilen se suoritti minun edessäni makaamista ja silmiin tuijottamista niin tosissaan, että vaikutti vähän kiusaantuneelta kun joku kaveri tuli ympärille ja päälle hyppimään ja häiritsemään hänen suoritustaan. Mutta nyt kun menin kehuskelemaan, niin saattaa olla, että huomenna on taas uusi päivä, uudet kujeet ja tottelevaisuudesta ei tietoakaan.

Aiheesta sivuun, itse olen tänään ottanut edistysaskelia hevosen selässä. Kävimme Sohvin ja Poppiksen Annen kanssa taas ratsastamassa, tällä kertaa kaksin yksityistunnilla. Ratsuna oli sama rauhallinen ja laiskahko Sangrija kuin viimeksi ja ravin kanssa oli aluksi myös samoja ongelmia kuin viimeksi. Kesken tunnin sain kuitenkin kentän laidalta löytyneen oksan kappaleen käteeni, ja johan alkoi kulkea. ”Raippaa” ei siis tarvinnut käyttää ollenkaan, riitti että se oli kädessä. Edelleen meille tuli kuitenkin satunnaisia erimielisyyksiä siitä, mihin suuntaan olikaan tarkoitus kulkea, mutta tarkemmassa opetuksessa homma alkoi hiljalleen sujua ja ratsastamisen perusasiat alkoivat muistua mieleen. Kantapäät alas, katse menosuuntaan, ohjat tarpeeksi tiukalle ja pohkeita, pohkeita. Mikäs siinä oli mennessä, täydellisessä keväisessä auringonpaisteessa.

Huomenna Lennu pääsee parturiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: