Tiedon lähteellä

Testasin tänään pitkästä aikaa puhelinluetteloharjoitusta, jonka tarkoituksena on saada koira istumaan puhelinluettelon päälle. Siis sen vuoksi, että puhelinluettelon avulla voitaisiin sitten opetella mm. oikea perusasento. Jos vaikkapa joku uusi lukija ihmettelee, että miksi ihmeessä koiran pitäisi semmoista oppia. Onnistuihan se muutaman kerran juu, mutta Lennu ei edelleenkään ihan tunnu tajuavan, että nimenomaan siihen Eniron päälle olisi tarkoitus laskea ahteri, vaikka tänäänkin naksuteltiin aika monta onnistunutta suoritusta. Tulin siihen johtopäätökseen, että ohut Eniron kotihakemisto vuosimallia 2010 on suurpiirteiselle terrierille liian ohut, eikä se huomaa koko läpyskää. Kuvittelee vaan, että palkkaa sataa pelkästä istumisesta, mikä on ihan esikoulutason hommaa.

Innostuin sitten kokeilemaan hieman tuhdimpaa tietopakettia, nimittäin opusta nimeltään The New Webster’s International Encyklopedia. Revised Fifth Edition (1999). Toinen vastaavan kaliiperin vaihtoehto olisi ollut Iso suomen kielioppi (2004), mutta säästetään se vielä muuhun käyttöön. Ajattelin, että jos vaikka lähdettäisiin ihan korokeharjoittelun perusteista, eli opettaisin koiran seisomaan etutassut korokkeen päällä ja sitten vaikkapa kiertämään koroketta takajaloillaan. Lennu tajusi pointin aika pian, ja päästiin naksuttelemaan onnistuneita suortituksia ja vähän jo jopa kiertämistäkin. Tuhti tietosanakirja oli tarpeeksi huomattava, jolloin Lennu tajusi heti mitä on tarkoitus tehdä.

 

Cairnterrieristä opus muuten sanoo seuraavaa: Cairn terrier, breed of dog that originated in Scotland. Its name comes from its ability to dig under cairns (piles of stone) in order to hunt animals. It weighs 13-14 lb (5.9-6.4 kg). Its wiry topcoat is of various colors, but never white. Yeah right, 5,9-6,4 kiloa!

2 ajatusta artikkelista “Tiedon lähteellä

  1. sari sanoo:

    Moikka!
    Tosi hauskasti kirjoitata blogia…jatka samaan malliin. Caireista on moneksi ja ne on viisaita…joskus tuntuu, että ne pitää meitä tyhmänä : ) Terv Eppu ja Sari

  2. Lennu sanoo:

    Kiitos! Juu, kyllä välillä tosiaan tulee tunne, että koira ajattelee, että omistaja ei taida olla ihan fiksu. Varsinkin, kun pyydetään tekemään jotain terrierin mielestä vähemmän tärkeää. Mukavaa kevään jatkoa teille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: