Rally-kisat

Ekasta kisastartista on selvitty hengissä! Kävimme Oulunkylässä epävirallisissa rally-kisoissa kokeilemassa onneamme.

Pienten mutkien jälkeen löysimme ihan ajoissa perille (saimme todeta, että bussi nro 65A ei mene rautatientorilta, vaikka reittiopas niin sanoo ja että pitkähihaisessa paidassa, hupparissa, takissa ja kaulahuivissa, koira toisessa kädessä ja häkki toisessa ympäri rautatientoria juostessa tulee hiki, mutta junallakin pääsee perille). Ehdimme hyvin asettua paikoillemme ennen rataan tutustumista. Rata vaikutti kivan helpolta, mutta toisaalta siinä oli pari meille haastavaa juttua, kuten 1, 2, 3 askelta eteenpäin pysähdyksineen ja istumisineen. Ennen omaa vuoroamme lämmittelimme kentän laidalla, ja Lennu keskittyi ja teki kaiken hienosti, varsinkin kun huomasi, että mukana oli myös nakkeja. Olin tosi tyytyväinen, koska Lennu ei ottanut häiriötä muista koirista eikä edes lentelevistä lehdistä ja oli selkeästi innoissaan tekemisestä ja piti hyvää kontaktia.

Radalla se pelätty kova tuuli koitui kuitenkin kohtaloksi. Toinen kyltti oli koira eteen ja oikealta sivulle, joka on Lennulle ihan peruskauraa. Pahaksi onneksemme juuri kyltille saapuessamme rataa reunustava nauha lehahti voimakkaasti tuulessa, ja myös kyltti alkoi lepattaa. No, Lennuhan oli tietysti ihan salamana valppaana, että ”Jahas, mitäs täällä tapahtuu?” ja hyökkäsi ensin nauhan kimppuun ja syöksyi sitten ojentamaa kylttiä. Uusimme tehtävän, jolloin se onnistui ihan hyvin. Myös pujottelussa lepattava nauha oli liian kiinnostava, samoin kuin yhdessä 270 asteen käännöksessä, jonka uusimme myös.

Lopputulema oli 83 pistettä, aika tosi hidas 2.59 noiden uusimisten takia. Saimme kokonaisvaikutelmasta yhden miinuspisteen tempon vuoksi. Jälkiviisaana ajattelin, että minun olisi ehkä pitänyt palkata reilummin pelkästä seuraamisesta ennen pujottelua, jos se olisi estänyt haahuilun nauhan ja nauhan painona olleiden kivien suuntaan. Lisäksi vastoinkäymiset heti tokalla kyltillä ja uusiminen pisti minulla hiukan pasmat sekaisin. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, miten innoissaan Lennu teki juttuja ennen varsinaista rataa. Nyt vain treenaamaan kylttien kanssa, niin totutaan niihinkin.

Olin alunperin ilmoittautunut myös oikeaan alokasluokkaan, koska ajattelin, että jos möllirata sujuu hienosti, jää harmittamaan ettei pääse kokeilemaan toista rataa. Mölliluokan jälkeen katselin lepattavia nauhoja ja kylttejä ja tutkin alokasluokan ratapiirustuksen. Totesin, että perumme osallistumisen, koska odotteluaika ennen omaa vuoroa olisi muodostunut aika pitkäksi ja koska en uskonut että suoriutuisimme radasta kunnialla.

Pakkasimme kimpsut ja kampsut (minkä yhteydessä Lennu varmuuden vuoksi merkkasi reppunsa) ja siirryimme assistenttina mukana olleen kaverin luokse brunssille ja parvekkeelle paistattelemaan päivää skumppalasillisen (tai useamman) kera. Kaikkensa antanut terrieri vetelee sikeitä varjossa penkin alla.

20120428-145747.jpg

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: