Jälkipuinti

Ajattelin kirjata vielä tarkemmin ylös päivän kisan virheet ja ongelmat haasteet. Tässä tietysti helpottaisi, jos olisi ratapiirustus, johon voisi viitata, mutta nyt sitä ei tähän hätään ole. Rata meni näin:

1. Istu – ei virheitä

2. Eteen, oikealta sivulle – 2 x 1 pisteen virhe (taluttimen kiristyminen, puutteellinen yhteistyö), 1 x 3 pisteen virhe (tehtävän uusiminen)

3. 270 asteen käännös vasemmalle – ei virheitä

4. Pujottelu edes takaisin – 1 x 1 pisteen virhe (kyltin nuuskiminen), 1 x 3 pisteen virhe (kontrollin puute)

5. Istu, 1 askel, istu, 2 askelta, istu, 3 askelta, istu – 1 x 1 pisteen virhe (puutteellinen yhteistyö)

6. 270 astetta oikealle – 1 x 1 pisteen virhe (kyltin nuuskiminen), 1 x 3 pisteen virhe (tehtävän uusiminen)

7. 360 asteen käännös oikealle – 1 x 1 pisteen virhe (taluttimen kiristyminen)

8. 90 asteen käännös vasemmalle – ei virheitä

9. Istu, maahan – ei virheitä

10. Täyskäännös oikealle – ei virheitä

11. Eteen, vasemmalta sivulle, istu – 1 x 1 pisteen virhe (puutteellinen yhteistyö)

Koko radan ajan, sen jäkeen kun Lennu tokalla kyltillä kiinnostui lepattavasta nauhasta ja kyltistä, oli vähän sellainen fiilis, että koira lähtee käsistä, tarkastamaan kyltit ja muut härpäkkeet, mikä näkyi erityisesti pujottelussa ja tuossa 1, 2 ja 3 askelta eteen ja istumiset välissä. Siinä tosin pelkäsin yhden pisteen virheitä vinoista asennoista, mutta ne eivät onneksi sitten olleetkaan niin vinot. Tuon puutteellisen yhteistyön tarkkaa kohtaa en enää pysty paikallistamaan, ehkä se oli sitä, että Lennu vähän edisti koko ajan? Kuten virheistä huomaa, ongelmana tänään oli tottumattomuus kyltteihin ja radan reunanauhaan, koska Lennu olisi kovasti hinkunut tutkimaan niitä. Ainoa virhe, joka omasta mielestäni johtui jostain muusta, oli tuo viimeisen kyltin puutteellinen yhteistyö. Siinä Lennu lähti tarjoamaan oikealta sivulle tuloa, joka on Lennulla vahvempi kuin vasemmalta sivulle. Jollain tavalla sain kuitenkin torpattua ne aikeet, ja Lennu tuli lopulta vasemmalta sivulle. Tämä on sellainen juttu, mitä tapahtuu välillä harjoitellessakin, jos Lennu ei malta odottaa ohjeita siitä kummalta puolelta pitää mennä.

Noita uusimisia jäin miettimään, että olivatko ne sittenkään järkeviä. Kummassakaan ei ehkä loppujen lopuksi tapahtunut muuta kuin ehkä kontrollin puutetta tai puutteellista yhteistyötä kolmen pisteen edestä, eli tässä tapauksessa olisi ehkä kannattanut ottaa ne virheet ja jatkaa matkaa. Kuitenkin siinä tilanteessa, kun tehtävä meni omasta mielestä kokonaan läskiksi, tuntui tärkeältä ottaa homma uusiksi, vaikka nähtävästi uusinnatkaan eivät menneet ihan nappiin.

Myös palkkaamista mietin, että en ehkä käyttänyt sitä kaikkein järkevimmällä tavalla, ainakaan pistesaldon maksimoimisen kannalta. Toisaalta olen itse sitä koulukuntaa, joka on oppinut välttelemään houkuttelua, joten esimerkiksi käännöksiä tai pujottelua en tänäänkään tajunnut yrittää nami koiran nenän edessä. Toisaalta, pienen koiran kuljettaminen radan läpi nami nenän edessä ei ehkä muutenkaan ole mahdollista, ellei ohjaajan ole sallittua kulkea kaksin kerroin taittuneena. Rodunvalintakysymys, totesi kerran eräs kokenut koiran kouluttaja tähän ”ongelmaan” (tosin silloin ei puhuttu houkuttelusta vaan sujuvasta ja tiheästä palkkaamisesta).

Nyt täytyy päästä harjoittelemaan kylttien kanssa, jotta utelias terrieri saadaan tottumaan niihin. Muilta osin olin tänään tyytyväinen Lennun häiriön- ja paineensietokykyyn, sillä toisista koirista tai uudesta ympäristöstä se ei tuntunut häiriintyvän, ainakaan silloin kun treenailimme kentän laidalla. Häkissä oleilusta se ei kyllä taaskaan kauheasti tykännyt, vaan haukahteli ja olisi tahtonut ulos. Missäköhän olisi seuraavat sopivat kisat? (Kyllä, seuraavat kisat, vaikka vielä perjantaina ihmettelin ääneen, että mihin kaikkeen hulluuteen sitä ihminen voikaan ryhtyä. Ilmeisesti se ”älä koskaan sano ei koskaan” todella pätee näissä hommissa.)

Ai niin, koko kisan tulokset löytyvät täältä. Meidän Lenskarin nimi on kirjoitettu väärin, mutta ei se haittaa.

Avainsanat:

2 ajatusta artikkelista “Jälkipuinti

  1. Päivi sanoo:

    Nyt on näppihärö korjattu, ja Lennun nimi on nyt oikein tuloksissa 🙂

  2. Lennu sanoo:

    Kiitos korjauksesta! Vaikka eipä tuo niin vakava virhe ollut 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: