Homma hanskassa?

Huomasin tässä jokin aika sitten, että meillä on Lennun kanssa kokonaan harjoittelematta yksi rally-tokon alokasluokan kylteistä, nimittäin kyltti numero 15 ”Askel oikealle”. Hups. No, kisoihin on vielä melkein kaksi viikkoa aikaa. Kyseistä kylttiä ei ehditty käydä läpi rally-kurssillamme, joten sen oikeasta suoritustavasta ei ole mitään hajua… (Tai sitten olen unohtanut koko kyltin.) Lähinnä se siis mietittyttää, että pitääkö koirankin ottaa sivuaskelia, vai riittääkö että se tulee jollain tavalla perässä, kun ohjaaja ottaa askeleen sivulle? Olen yrittänyt googletella ohjeita ja hakea vinkkejä keskustelupalstoilta. Tänään tajusin vertailla alokas- ja avoimen luokan kylttejä ja hakea vastausta niistä.

Alokasluokan ”Askel oikealle” kyltistä sanotaan näin: Ohjaaja astuu kyltin jälkeen askeleen oikealle etuviistoon koiran seuratessa liikettä. Koirakko jatkaa kyltiltä suoraan eteenpäin.

Avoimessa luokassa puolestaan on kyltti, jonka nimi on ”Askel oikealle, istu”, ja jonka kuvaus menee näin: Koirakko pysähtyy perusasentoon välittömästi kyltin jälkeen. Ohjaaja astuu kyltin takana askeleen suoraan oikealle koiran seuratessa liikettä rintamasuuntansa säilyttäen. Lopuksi koira istuu perusasentoon. Koirakko jatkaa kyltiltä suoraan eteenpäin.

Tästä päättelin, että alokasluokassa riittää, että koira seuraa ohjaajan ottaessa askeleen oikealle etuviistoon, kun taas avoimessa luokassa vaaditaan, että koirakin ottaa sivuaskelia, koska askel otetaan suoraan oikealle ja koiran on säilytettävä rintamasuuntansa.

Huh, ehkä selviydymme tästäkin liikkeestä. Nyt vain harjoittelemaan.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: