Terrierien huvipuistossa

Tänään kävimme yhdessä muutaman muun cairnin kanssa tutustumassa Vantaan Koivuhaassa sijaitsevaan virikeluolastoon. Virikeluolasto on sisätiloihin rakennettu luolaverkosto, jossa on erilaisia hajuja ja erilaisia materiaaleja, kuten heinää ja purua. Luolastossa on sekä leveämpää, helpokulkuisempaa osaa että kapeita ja hankalakulkuisempia muoviputkia. Virikeluolastossa ei käytetä elävää riistaa, esimerkiksi kettua, vaan ainoastaan synteettisiä hajuja ja niillä terästettyjä turkiksen palasia. Lisätietoja virikeluolastosta löytyy Heiluvan Hännän sivuilta.

Samaan aikaan meitä oli paikalla neljän koiran ryhmä, kullekin oli varattu 15 minuuttia aikaa luolastossa. Odottelimme Lennun kanssa omaa vuoroamme keittiön puolella, koska hallin puolella Lennu tahtoi koko ajan kommentoida maailman menoa ja häiritsi siten muita. Omissa oloissamme saimme tosi hyvin treenattua eilisessä rally-tokossa opittuja liikkeitä, joten aika tuli käytettyä hyvin hyödyksi. Hetkeksi jätin Lennun yksin keittiöön odottamaan ja menin katsomaan mitä toinen kurssilainen luolastossa puuhaili.

Oman vuoronsa aluksi Lennu pääsi tutustumaan supikoiran raatoon.

Jaahas, vai että tämmöstä olisi tarjolla.

Kunnon haju-camouflage on kaiken a ja o:

Sitten supi laitettiin luolastoon ja ohjattiin koira yhdelle luolaston sisäänmenoista. Lennu meni ihan reippaasti sisälle ja supia kohti. Tässä vaiheessa osa käytävän katosta oli avattu helpottamaan tutustumista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lennu kävi välillä ulkona, mutta jatkoi sitten luolastoon tutustumista ihan innokkaana. Vaimea rapina vain kuului jostain käytävästä, kun tyyppi hiippaili siellä hajujen perässä. Lennu meni epäröimättä myös kapeista muoviputkista ja tutustui luolaston suljettuun ja pimeään osaan, mitä kuulemma kaikki eivät ensimmäisellä kerralla tee.  Itse olin etukäteen ajatellut, että Lennu varmaankin lähtee aika rohkeasti tutkiskelemaan paikkaa, koska se on usein tunkemassa kuonoaan ahtaisiin paikkoihin ja on tosi paljon kaikenlaisten hajujen perään. Lennu oli selkeästi innoissaan touhusta, joten täytyy ehdottomasti mennä uudestaankin kokeilemaan!

Kotimatkalla bussissa sylissä nuokkui terrieri, jolla silmä luppasi siihen malliin, että kaikkensa oli antanut. Myös vieno raadon haju leijui nenään, mutta toivotaan ettei kukaan muu huomannut… Tällä hetkellä koira itse muistuttaa raatoa, kun makaa matolla kaikki raajat kohti kattoa.

Avainsanat:

2 ajatusta artikkelista “Terrierien huvipuistossa

 1. Anne sanoo:

  Olipas meidän virikeluolastotutustumisen junnu reipas. Osa koirista kun ei näin ensimmäisellä kerralla kuononpäätä enempää luolastoon menneet.

  Mukava seurailla kuulumisianne. Toivottavasti nähdään Helsingin yhteislenkillä Laaksossa.

  Terv.
  Anne ja Sohvi

 2. Lennu sanoo:

  No tuo on melko rohkea, etten sanoisi jopa uhkarohkea, tuo meidän teini 🙂 Kiitos järjestelyistä, oli kiva käydä tutustumassa paikkaan porukalla! Ja Laaksossa varmaankin nähdään, olemme ainakin näillä näkymin tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: