Ensimmäinen kirjoitus

Tämä on nyt siis Lennun blogi. Tarkoituksena on kirjata ylös lähinnä itselle (ei siis Lennulle vaan meille ihmisille) havaintoja Lennun kasvusta ja kehityksestä niin arkielämän kuin harrastustenkin saralla. Tarkoitus on tehdä muistiinpanoja opituista ja etenkin vielä opettelua vaativista asioista.

Aluksi perusasioita. Lennu on siis rodultaan cairnterrieri ja rekisteröidyltä nimeltään Taikatuiskun Rokki-Makkara. Lennu syntyi Taikatuiskulassa Korsossa 14.3.2011. Ikää on siis tällä hetkellä jo vähän yli puoli vuotta. Väri on pentukarvan alta paljastunut punaiseksi. Lennu tuli meille vapun jälkeisenä lauantaina ja oli heti kuin kotonaan. Luonteeltaan Lennu on osoittautunut itsenäiseksi, rohkeaksi, avoimeksi ja hyvällä itsetunnolla varustetuksi. Tämä tarkoittaa käytännössä, että Lennu suhtautuu iloisesti sekä uusiin ihmistuttavuuksiin että koiratuttavuuksiin ja on ainakin tähän mennessä tullut toimeen kaikkien kanssa. Sosiaaliset taidot ovat kehittyneet hyviksi runsaan koirapuistossa oleilun myötä. Hyvän pohjan taidoille on varmasti antanut syntymäkoti, jossa äidin, sisarusten ja ihmisperheen lisäksi hääri kolme aikuista cairn-leidiä. Nuori mies osaa kunnioittaa vanhempien koirien ärähtelyjä ja murahteluja ilman, että itsetunto siitä kärsisi. Lempipuuhaa on samanikäisen Veera-staffin kanssa painiminen. Myös pari kuukautta vanhempi cairn-tyttö Kerttu on Lennun parhaita ystäviä ja hyvä painikaveri. Muutenkin Lennu on enemmän painijatyyppiä. Innokkaiden juoksijoiden touhuja Lennu yleensä seuraa keskeltä rinkiä, yrittäen aina toisinaan taklata jonkun ohi viilettävän. Cairnterrieri myös tietää, että juoksumatka ympyrän keskellä on lyhyempi, miksi siis suotta juosta koirapuiston laitoja pitkin, niin kuin muut vauhdin hurmassa tekevät.

Ruumiinrakenteeltaan Lennu on melko jykevä. Tai kuten kasvattaja jo pikkupentuna luonnehti, Lennu ”on ollut ruoka-aikaan kotona”. Hyvä ruokahalu on tietysti loistojuttu koulutuksessa, koska silloin motivointi on helppoa. Eläinkaupan perusnamit uppoavat oikein hyvin. Ainoat syötäväksi kelpaamattomat ruoka-aineet toistaiseksi ovat olleet kokonainen valkosipulin kynsi ja säilötty pepperoni-paprika.

Tähän mennessä Lennu on käynyt yhdessä näyttelyssä ja aloittanut Kiva koirakansalainen -pentukurssin. Mutta näistä lisää omien otsikoiden alla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: