14.8.2011 Pentunäyttely Helsingissä

Sunnuntaina 14.8.2011 oli kaikkien rotujen pentunäyttely Helsingin Tuomarinkartanossa ja Lennun kanssa lähdimme testaamaan miltä näyttelyhommat tuntuvat. Kasvattaja-Sannan ei edes paljoa tarvinnut houkutella, sillä salakavalasti itseäkin oli alkanut kiinnostaa millaisen arvostelun pentu saisi. Vaikka näyttelykoiraahan meille ei pitänyt tulla…

Lähdimme liikkeelle aikaisin (tai noh, meille aikaisin) aamulla ja reissasimme junalla Tapanilan asemalle, josta Sanna ystävällisesti poimi meidät kyytiin. Cairnin pentuja osallistui näyttelyyn aika monta, tarkkaa lukumäärää en muista. Lennun luokassa (5 – alle 7 kk urokset) osallistujia oli kolme. Tuomarina oli Eeva Resko. Lennu sijoittui hienosti toiseksi ja sai kunniapalkinnon. Arvostelu oli tosi positiivinen, se kuului näin:

Hyväntyyppinen urospentu. Hyvä pää ja ilme. Hyvät korvat. Hyvä etuosa, vahva runko. Hyvä häntä ja takaosa. Liikkuu hyvin. Hyvä turkinlaatu.

Lennu vaikutti viihtyvän näyttelyssä ihan hyvin, eikä ainakaan pahemmin stressannut. Kehän ulkopuolella sai leikkiä siskon ja sukulaispojan kanssa ja kehässä sai lihapullia. Mikäs siinä oli ollessa. Hyvän arvostelun innoittamana totesimme, että ehkä sitä voisi käydä toisenkin kerran kokeilemassa… Tarkoituksena olisi osallistua ainakin Messukeskuksen pentunäyttelyyn 12.11.

Näyttelyn jälkeen Lennu juhlisti 5 kk-päiväänsä pyydystämällä elävän räkättirastaan. Taikuri hämmentyi itsekin tempusta eikä oikein vaikuttanut tietävän mitä linnulle pitäisi tehdä, mutta ei kyllä halunnut siitä luopuakaan. Väsytystaktiikan, puutarhahanskojen ja kalkkunaleikkeen avulla loukkaantunut lintu saatiin lopulta vapautettua.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: